Det er ikke alltid lurt å fikse rørleggingen selv!

I dag lever vi veldig komfortable og gode liv. Takket være baderom og kjøkken med komplette og moderne funksjoner. Alle nordmenn har dusj med varmt vann. Spring med godt og frisk drikkevann, samt et toalett. Dette er standarder i alle norske husstander og slik har det vært i lange tider.

Faktisk har vi hatt det på denne måten såpass lenge at vi knapt tenker over at det ikke alltid var slik. Vi er så vante med å ikke måtte gå ut i kulda når vi må på toalettet at vi ikke alltid setter pris på våre moderne forhold. Ofte setter vi ikke pris på dem før noe går galt.

Det er heldigvis ikke så alt for ofte at ting skjærer seg, men små problemer blir ofte store når vann er inkludert. Vi tenker ofte at vi kan fikse alle ting selv, særlig i eget hus. Dette er for så vidt ikke verdens verste tankegang, men dersom man setter i gang med å fikse alvorlige problemer som krever en rørlegger, da gjør man fort vondt verre.

Spørsmålet blir dermed hvordan man kan avgjøre seriøsiteten til et problem. Det er ikke til å komme unna at de vanligste problemene som oppstår hjemme, kan fikses ganske lett selv. Dersom man får en tett sluk så kan dette fikses via visse produkter som åpner opp avløp, men i noen situasjoner så vil ikke dette hjelpe.

Hva kan jeg fikse, og når trenger jeg rørleggeren?

En tett sluk er nemlig ikke alltid en tett sluk. Dersom problemet er lokalt (det vil si at det bare er en sluk i huset som er tett) så kan dette lett fikses på egenhånd. Dersom problemet befinner seg i huset er det veldig viktig at du kontakter en god rørlegger umiddelbart.

Tette avløp er som regel bare irriterende, men dersom hele huset er preget av tette avløp, kan dette potensielt føre til tilbakeslag. Dette vil bety at du risikerer å få hjemmet ditt fylt med avløpsvann. Dette er et eksempel på en situasjon som du ikke kan fikse selv. Her må en kvalifisert rørlegger kontaktes.

Andre relativt vanlige problemer er vannlekkasjer og mangel på vann. Mangel på vann kan finne sted dersom kommunen gjennomfører en bestemt type arbeid, men her er det igjen viktig å starte med å identifisere lokasjonen på problemet.

Dersom du ikke får vann ut på kjøkken, er det stor sannsynlighet for at problemet ligger i et tett filter. Den beste løsningen er å teste vannet i et annet rom i huset. Dersom vannet renner som vanlig på badet, så kan du ganske trygt anta at det er snakk om et tett filter. Dersom vanntapet påvirker hele huse er det lurt å kontakte en rørlegger.

Det samme prinsippet gjelder for vannlekkasjer. Så snart en vannlekkasje oppdages, er det på høy tid å tilkalle en rørlegger. Dette er fordi det her ofte er snakk om større situasjoner som potensielt kan føre til større skade. Her er det best å la en profesjonell ta seg av jobben.

Dersom du har flere spørsmål eller bare ønsker å bestille oss til å utføre arbeide for deg. Ta kontakt med oss på oslororleggervakt@gmail.com eller ring oss.

48 28 99 40

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *