Er det rørleggervakt i romjulen?

En rørleggers arbeid er aldri ferdig. Normalt har rørleggere en fast plan for arbeidsuken, og det er det de bruker på jobben sin. Dette betyr at hvis du har et problem utenfor disse timene, må du bare vente til de kommer tilbake på jobb i morgen.

Det vi alle trenger å huske er at rørleggere er mennesker akkurat som oss. På slutten av arbeidsdagen vil de bare reise hjem og spise middag med familien og ha litt god bindingstid med seg før de må legge seg.

Dette er ikke ment å si at rørleggere ikke liker å være rørleggere. Rørleggere liker faktisk jobben sin, med tanke på all trening og lærling som de frivillig legger gjennom seg for å bli en sertifisert og kvalifisert rørlegger. De fleste rørleggere liker å hjelpe folk med å fikse vannsystemene sine, slik at de kan leve normale moderne liv uten problemer.

Hva med juletidene?

Men hvis det er tilfelle, hva med juletider? Siden de fleste rørleggere bare vil være sammen med familien i løpet av denne tiden, er det noen igjen som kan hjelpe i tilfelle en nødsituasjon? Dessverre, bare fordi rørleggere tar en pause, betyr ikke det at slitasje på vannrørene dine tar en pause.

Faktisk er tiden rundt julen en av de verste tidene for rørleggere å gå på pause. Vintertemperaturer kan bli lave noen steder til at mange rør, spesielt eldre rør, fryser og sprekker fordi vann ekspanderer når det fryser.
Heldigvis er ikke alt tapt. Selv om de fleste rørleggere ikke ønsker å bli plaget i løpet av julen under noen omstendigheter, er det ganske mange som vil være villige til å være på vakt for alle tilfeller i nærheten. Dette er vanligvis rørleggere som er enslige og som sådan ikke har så mange sosiale forpliktelser.

Nye rørleggere får flest vakter i ferien

Dette er vanligvis de yngre rørleggerne som nylig har startet karrieren og leter etter jobberfaring. Også er de vanligvis små og ønsker å tjene mer penger slik at de kan spare opp for når de til slutt har en egen familie. Selv om de foretrekker å tilbringe tid med venner og familie i jula, akkurat som alle andre, kan noen av dem bli overtalt til å ta litt av den tiden til å hjelpe noen i nød.

Det hjelper også ganske mye at de får betalt mer i timen i ferier enn vanlige dager. Noen rørleggere som ville være villige til å gjøre dette, ville være rørleggere som ikke feirer jul. Noen rørleggere som ikke er religiøst eller kulturelt kristne, vil kanskje ikke se juletiden som noe som er veldig viktig. Selv om en mister litt tid med familien, så får en tross alt godt betalt.

Som sådan ville de være mer villige til å tilbringe denne ferien på jobben i stedet for på pause og ta andre religiøse høytider i stedet. Alt dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg for at rørene sprenger i løpet av julen. Det vil nemlig alltid være noen som kan hjelpe deg ett eller annet sted.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *