Hva kan rørleggeren hjelpe med?

Mange tror rørleggerarbeid er et enkelt yrke folk går inn i hvis de ikke kan kvalifisere seg eller fullføre en universitetsutdanning. Mange antar feil at rørleggerarbeid kan gjøres av alle som har lyst til å være rørlegger og som sådan se ned på rørleggere og andre fagyrker.

Saken er at rørleggerarbeid faktisk er et veldig sammensatt og allsidig yrke. Det krever mange års opplæring og læreplass for å kunne gjøre det bra og levere god verdi til kundene. De fleste vet ikke hvor mange ting en rørlegger faktisk kan gjøre. Hvis de gjorde det, kan de ha mer respekt for dem og yrket.

Lekkende rør er rørleggerens spesialitet

Det vanligste problemet en rørlegger kan hjelpe deg med, er å fikse lekkende rør. Dette er den vanligste saken som alle vet at en rørlegger gjør. Lekkende rør skjer vanligvis som et resultat av mange års slitasje. Dette er en uunngåelig hendelse som vil skje en gang i blant.

Dette er en jobb som nesten alle av oss vil kalle en rørlegger for. Det rørleggeren vanligvis vil gjøre er å midlertidig stenge av strømmen av vann inn i huset. Etter det vil rørleggeren fortsette med å fjerne den utslitte rørføringen og erstatte den med en ny. Rørleggeren vil spørre kunden om de har noen preferanser for hvilken type rør som skal settes i, samt kvaliteten før rørledningen skiftes ut.

Noe annet en rørlegger kan gjøre er å fikse baderomsapparater som vasker og badekar. Dette kan skyldes at utstyret er utslitt, men det kan også være fordi kunden ønsker å oppgradere og omstille badet i de nyeste designene.

Rørleggeren jobber tett på kunden

Rørleggeren vil først konsultere kunden for å forsikre seg om at de vet hva kunden ønsker. Etter noen beregninger vil rørleggeren gi kunden et grovt estimat på hva prosjektet skal koste. Hvis kunden samtykker til det, kan rørleggeren deretter starte på prosjektet. Denne typen prosjekter vil vanligvis kreve koordinering med en elektriker eller snekker for å forsikre deg om at kablingen ikke blir tuklet med og gulvet blir gjort om etter at prosjektet er ferdig.

En annen ting rørleggere kan gjøre er å reparere oppvaskmaskiner og vaskemaskiner. Dette er noe mange ikke visste at en rørlegger kunne gjøre fordi mange av oss er vant til å bare kjøpe en ny vaskemaskin eller oppvaskmaskin når den går i stykker. Det finnes derimot mange av disse som bare har enkle feil og kan bli fikset relativt lett.

Men det vil være mye billigere hvis du ringte en rørlegger for å hjelpe deg med å fikse det. Hva rørleggeren vanligvis vil gjøre er å stille deg noen spørsmål om hvordan sammenbruddet skjedde i eller for å få et bedre inntrykk av hva årsaken kan være. Etter dette vil rørleggeren ta skritt for å fikse maskinen til den er løst.
Som du kan se, å være rørlegger er ikke så lett som mange tror det er. Forhåpentligvis hvis flere visste om hva en rørleggerjobb innebærer, vil de begynne å respektere rørleggere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *