Hva koster rørlegger bad?

Skal du ha nytt bad i hjemmet? Da er det lurt å kontakte en rørlegger som kan hjelpe deg med prosjektet. Det kan nemlig være både dyrt og farlig å forsøke seg med rørlegging selv, og i noen tilfeller er det rett og slett krav om at du må anvende sertifiserte fagfolk til arbeidet. Dette gjelder spesielt når du jobber med vann under trykk, der du alltid bør anvende en profesjonell rørlegger.

Hva kan en rørlegger ordne på badet?

Det finnes mange forskjellige ting som en rørlegger kan klare i forbindelse med nytt bad. Det viktigste er nok arbeidet med å sikre opplegg til forskjellige installasjoner som toalett, dusj, håndvask og lignende. Dette er noe som du ikke bør forsøke selv, fordi det kreves profesjonelt arbeid for å sikre at jobben utføres riktig. Forsøker du selv å ordne dette, da risikerer du både skader og ødeleggelser her og nå, men du risikerer også å stå i en veldig dårlig situasjon dersom det senere kommer skader på grunn av ufaglært arbeid. I verste tilfelle blir det slik at forsikringen ikke vil dekke en eventuell skade.

Dertil må du være oppmerksom på at badet er et våtrom, og det vil si at det skal sikres. Her er det nødvendig å følge våtromsnormen, som er en rekke krav og regler for arbeid som utføres på våtrom. Det gjelder spesielt når du legger våtromsmembran på badet. Dette er mulig å utføre selv, men det er utrolig viktig at du følger de gjeldende regler. Så vil du være på den sikre siden, da kan det være lurt å bruke en rørlegger til dette også.

Hva koster rørlegger?

Det er ingen fast pris på en rørlegger, og denne vil variere både fra rørlegger til rørlegger og fra bad til bad. Det er vanskelig å estimere en samlet pris på egen hånd ut ifra timeprisen, fordi det kan være umulig å vurdere hvor tidskrevende oppgaven er. Dertil kommer det at prisen vil avhenge ikke kun av tid, men også av materialer. Derfor er det ikke mulig å angi en fast pris på en rørlegger til bad, fordi det avhenger av prosjektets størrelse og vanskelighet.

Det er alltid smart å ta en snakk med din rørlegger før prosjektet begynnes for å få et estimat for den samlede prisen. Da blir det enklere for deg i forhold til planlegging og budsjett, og du har en idé om kostnaden fra start av. Et godt tips er å sammenligne tilbud fra flere rørleggere for å få en konkurransedyktig pris. Det er dog viktig at du ikke kun ser på prisen, men også hva som er inkludert i denne, og kvaliteten av det arbeidet som utføres.

Prisen for IKKE å anvende en rørlegger kan dog være mye høyere. Som nevnt over kan det nemlig være store konsekvenser ved å forsøke på egen hånd. Alle mer krevende oppgaver bør du derfor overlate til en sertifisert rørlegger, mens du selv kan forsøke deg med de mindre renovasjonsoppgaver dersom du ønsker å gjøre noe selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *