Hvordan utdanner man seg til å bli rørlegger?

Rørleggerarbeid er ikke som en vanlig kontorjobb. Det er faktisk mange forskjeller mellom de to. Kontorjobben er mye mer standard og forutsigbar. Du går på universitetet, får en grad og jobber et kontor som trenger den graden. Rørleggerarbeid krever derimot ikke universitetsgrad, men det betyr ikke at du ikke trenger noen kvalifikasjoner for å bli rørlegger.

For å starte prosessen med å bli rørlegger, må du enten lære læreplasser med noen som allerede er rørlegger, eller gå på en handelsskole der de underviser i bransjer som rørleggerarbeid og tømrer. Denne prosessen vil normalt ta et år eller to, avhengig av studentens vilje til å lære og deres evne.

Videregående er et minimumskrav

Det mest grunnleggende kravet for å kvalifisere seg som rørlegger er at du er ferdig med videregående. Ikke bare er dette et krav for de fleste jobber, men det viser også et grunnleggende nivå av kompetanse og arbeidsmoral. Du viser også at du var i stand til å oppnå de grunnleggende ferdighetene og kravene for å fullføre videregående skole.

Et annet alternativ til en videregående skoleeksamen ville være å bestå likestillingstesten på videregående skole. Dette er hovedsakelig rettet mot folk som ikke var utdannet i landet. Så for å sikre at videregående utdanning er på samme nivå, tar de vanligvis en likestillingstest for videregående skoler for å bevise det. Hvis du er noen som ikke har videregående vitnemål, kan dette være en måte å endelig få det på.

Nestetrinnet for deg å ta ville være å få riktig lisensiering. Dette betyr at du må ta de nødvendige kursene for å kunne ta lisensprøven og bestå den. Dernest er det samfunnspliktig at du går gjennom læreplass i noen år. I løpet av læretiden vil du bli introdusert for situasjoner i det virkelige liv som vil gi deg mye verdifull erfaring. Det er nemlig ganske mange situasjoner en rørlegger møter på i løpet av en arbeidsuke. For de fleste er det best å ha med seg en proff til man blir kjent med dette.

Mange kvalifikasjoner kreves for en rørlegger

Det er også mange andre kvalifikasjoner du bør ha som ikke står på et sertifikat. En av egenskapene som en rørlegger sannsynligvis bør ha, er fysisk styrke. Dette skyldes hovedsakelig arbeidets art. Som rørlegger må du stramme og løsne rørføring hele dagen i løpet av jobben.

For å sikre at rørledningene er tette eller for å løsne et tett rør, trenger du en viss grad av fysisk styrke. Hvis du har alle papirkvalifikasjonene, men ikke har muskelkraften til å gjøre jobben, vil det være et veldig uheldig sløsing med ferdigheter. Dette er nemlig ikke noen jobb for de som ikke tåler en støyt.

Bortsett fra det, er det andre egenskaper som vil være svært nyttige under jobben. Ting som å kunne gjøre rask matematikk i hodet, muligheten til å huske navn og bruk av rørleggerverktøy, og til og med kundeserviceferdigheter, vil alle hjelpe deg som ser ut til å være en god og kvalifisert rørlegger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *