Hva koster rørlegger i timen?

Mange av oss får på et tidspunkt behov for en rørlegger til å utføre arbeid i hjemmet. Det kan være i forbindelse med oppussing av bad eller kjøkken, ved behov for nye rør, ved vannlekkasjer eller andre skader, ved tette avløp mm. Disse oppgaver er ofte noe det ikke er lurt å forsøke å ordne på egen hånd, og derfor får man behov for en profesjonell og sertifisert rørlegger til å klare jobben. Men hva koster det egentlig å ha rørlegger? Og hva bør du tenke over når du skal velge et tilbud?

Hva koster rørlegger?

Dette er et spørsmål som mange stiller, men som er vanskelig å svare på. Det er nemlig ingen fast pris på rørlegger som gjelder for alle selskaper. En grunnleggende timepris på rørlegger i dagstid vil vanligvis ligge mellom 1000-1500 inkl. MVA, men det varierer altså mye fra selskap til selskap. Dertil kan det komme andre kostnader som gjør at timeprisen blir høyere. Det gjelder blant annet tillegg som:

– Servicebil: ca. 800-1000 kr.

– Verksteds- og forbruksmateriell: ca. 100-300 kr.

– Kveld og helg: 50-100% ekstra utover ordinær arbeidstid

På grunn av disse forskjellige priser og tillegg kan det altså også være vanskelig å sammenligne forskjellige rørleggere på prisen. Her er det oftest enklest å be om en samlet pris for arbeidet, spesielt når det er snakk om større prosjekter. På den måten blir det mye enklere for deg å se hva prisen for arbeidet egentlig er, og dette er ofte mye mer brukbart enn en timepris.

Hva ved akutte skader og situasjoner?

akutte situasjoner har du ofte ikke tid eller mulighet til å innhente og sammenligne tilbud. Det gjelder blant annet ved manglende vann i hjemmet, sprukne rør, vannlekkasjer mv. Her gjelder det bare om å få kontakt til en ledig rørlegger her og nå. Det er nemlig ofte mye dyrere å vente, spesielt ved vannlekkasjer som kan gi mye større skader hvis du venter på å undersøke prisen.

Skjer disse tingene uten for vanlig åpningstid, da vil det være nødvendig å kontakte en rørlegger med rørleggervakt som kan rykke ut i løpet av kort tid. Selvom dette koster ekstra, så er det en billigere løsning enn å vente til neste dag, der du risikerer at skaden har blitt mye større og mer alvorlig.

Er prisen det viktigste?

Prisen er selvfølgelig en vesentlig faktor når du skal velge rørlegger, og det er kun fornuftig å sammenligne tilbud for å få en god pris. Det er dog viktig å være oppmerksom på at det er andre faktorer som også er viktige, og kanskje endda mer viktige enn prisen. Ved større prosjekter er det kritisk at kvaliteten er i topp slik at løsningene har en lang levetid og god funksjonalitet, og det er også essensielt at du får en rørlegger som du har tillit til, og som leverer en god service. Ved akutte tilfeller er tiden helt i sentrum, og her er det viktigste nok at de kan rykke ut fort og løse oppgaven effektivt her og nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *